top of page

"Jij denkt twintig stappen vooruit." 
"Ik zat hier al heel lang mee. Je hebt me geholpen. Ik voel me ook echt gesterkt."
 - Anderen over Rosalie

Wie ben ik en wat doe ik?

Te vaak zijn mensen ongelukkig op of door hun werk of opleiding. Door de omgeving, de cultuur, de mensen en hoe ze met elkaar omgaan. Zelf heb ik het ook meegemaakt: 's avonds na thuiskomst op een negatieve manier met werk bezig zijn, terwijl ik vrolijk met mijn partner en kinderen en vrienden wilde zijn.

In mijn ideale wereld voedt het werk mensen, door positieve contacten, plezier met collega's of klanten, door iets nieuws te leren, door ons te ontwikkelen.

Met mijn bedrijf zet ik me daarvoor in, in Groningen, Friesland en Drente én online. 

 
Mijn naam is Rosalie Koolhoven. Als vertrouwenspersoon geef ik advies aan professionals die vragen hebben over ongewenste omgangsvormen, grensoverschrijdend gedrag of privé-problemen die hun weerslag hebben op het werk. 

Vanuit die rol maak ik met het management en werknemers een positieve gedragscode op maat.    

Ik begeleid directies en het management met intervisie en morele oordeelsvorming.

Bij lastige beslissingen die raken aan de levens van veel werknemers helpt morele oordeelsvorming om beter op een rij te krijgen wat de conseqenties kunnen zijn van elke beslissing.
 

Ik studeerde rechten aan de Radboud Universiteit (diploma 2004) en promoveerde aan de Universität Osnabrück in Duitsland. Sindsdien gaf ik les op de universiteit in Groningen en als freelance docent bij beroepsopleidingen. Conflicten oplossen en rechtvaardigheid vond ik altijd interessant. Later raakte ik meer geïnteresseerd in innerlijke conflicten en psychologie. Ik deed een opleiding tot Applied Kinesiologist & Coach (Oldenburg, 2006-2008).  

Mijn missie anderen te helpen heb ik te danken aan mensen die mij om raad vroegen. Gaandeweg leerde ik: echt 'helpen' is iemand helpen een probleem zelf op te pakken. Helpen is veel meer dan juridisch advies of een mening.

Naast mijn juridische werk en coaching ben ik in 2020 gecertificeerd vertrouwenspersoon geworden (Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen, cijfer 9) en deed ik de officiële opleiding tot Gespreksleider voor intervisie bij de Sdu.

Als vertrouwenspersoon combineer ik wat

mij raakt: rechtvaardigheid en een fijne plek voor iedereen.

 

Mijn toegevoegde waarde?

Een probleem aanpakken en van nieuwe kanten bekijken is lastig als je met een collega, klant of leidinggevende te maken hebt die bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag vertoont. Hoe langer je last hebt hoe moeilijker om voor jezelf op te komen. Misschien wil je de relatie overeind houden, ben je afhankelijk of heb je gewoon behoefte aan een frisse blik op het probleem. Samen vinden we verschillende en nieuwe mogelijkheden.

 

Om efficiënt en op maat te kunnen werken combineer ik het beste uit mijn 25 jaar studie en ervaring over conflict:

 

- Rechtsgeleerdheid (Katholieke Universiteit Nijmegen) en promotie tot dr. in de rechten (Universität Osnabrück)

- 2-jarige opleiding Applied Kinesiology & Coaching in Oldenburg (2006-2008)  

- Hbo-opleiding tot kindercoach (Civas, 2020) 

- Communicatie-, onderwijs- en gespreksvaardigheden (ESI)

- Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit (LIVP, 2020 en 2021)

- Gespreksleider Intervisie (Sdu, 2021)

Weet jij voor welke waarden jij wilt pleiten?

"Bedankt Rosalie. Ik ben weer vol frisse moed aan het werk."

Welke ervaring en motivatie neem ik mee?

Tot mijn werkgevers en opdrachtgevers beho(o)r(d)en o.a. Universität Osnabrück (Duitsland), Rijksuniversiteit Groningen, SSR (Studiecentrum voor de Rechterlijke Macht), DAS, Sdu, Kluwer, diverse tijdschriften, rechtsbijstand- en advocatenkantoren, E-Wise, PO-online, Gerechtshof Leeuwarden, Gemeente Eemsdelta, ROE Visual Europe en Amsterdam School of Real Estate (MRE).

Ik geef cursussen aan professionals, schrijf cursusmateriaal, wetenschappelijke artikelen en columns. Een groot deel van de tijd help ik anderen bij lastige situaties en oordeelsvorming. 

Mijn onderzoek, onderwijs en freelance werkzaamheden past in UN Sustainable Development Goal 8 'Goede banen en Economische Groei'.   

 

bottom of page