top of page

"Jij denkt twintig stappen vooruit." 
"Ik zat hier al heel lang mee. Je hebt me geholpen. Ik voel me ook echt gesterkt."
 - Anderen over Rosalie

Wie ben ik en wat doe ik?

In een ideale wereld hebben we op werk of een opleiding o.a. positieve contacten, plezier met collega's of klanten. We leren iets nieuws, kunnen ons ontwikkelen, iets moois maken. Te vaak zijn mensen ongelukkig in hun werk of opleiding. Dat kan komen door de omgeving, de cultuur, hoe mensen met elkaar omgaan. Of door een gebrek aan steun van de leidinggevende, een gebrek aan sparring partners bij moeilijke beslissingen of door een conflict.

Met mijn bedrijf adviseer ik in deze lastige situaties als vertrouwenspersoon. Andere sterker maken. Ik werk in Groningen, Friesland en Drente én online. 

 
Mijn naam is Rosalie Koolhoven. Als vertrouwenspersoon geef ik advies aa
n professionals die vragen hebben over ongewenste omgangsvormen, grensoverschrijdend gedrag of privé-problemen die hun weerslag hebben op het werk. Ook ben ik vertrouwenspersoon integriteit.

Vanuit die rol maak ik met het management en werknemers een positieve gedragscode op maat.    

Ik begeleid directie en management met intervisie en morele oordeelsvorming. 

Bij lastige beslissingen die raken aan de levens van veel werknemers is morele oordeelsvorming een manier om een standpunt te onderzoeken en rekening te houden met alle betrokkenen en hun belangen.
 

Ik studeerde rechten aan de Radboud Universiteit (diploma 2004) en promoveerde aan de Universität Osnabrück in Duitsland. Sindsdien gaf ik les op de universiteit in Groningen en als freelance docent bij beroepsopleidingen. Conflicten oplossen en rechtvaardigheid vond ik altijd interessant. Later raakte ik meer geïnteresseerd in innerlijke conflicten en psychologie. Ik deed een opleiding tot Applied Kinesiologist & Coach (Akademie für holistische Kinesiologie Oldenburg, 2006-2008).  

Mijn missie met anderen mee te denken naar oplossingen is gegroeid uit mijn rechtvaardigheidsgevoel en door mensen die mij om raad vroegen. Ik leerde ook: helpen is veel meer dan juridisch advies of een mening, het is informeren, sparren en overzicht scheppen om de autonomie van de ander te vergroten.

Naast mijn juridische werk en coaching ben ik in 2020 gecertificeerd vertrouwenspersoon geworden (Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen, cijfer 9) en deed ik de officiële opleiding tot Gespreksleider voor intervisie bij de Sdu.

 

 

Als vertrouwenspersoon combineer ik wat

mij raakt: rechtvaardigheid en een fijne plek voor iedereen.

 

Mijn toegevoegde waarde?

Een probleem aanpakken en van nieuwe kanten bekijken is lastig als je met een collega, klant of leidinggevende te maken hebt die bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag vertoont. Hoe langer je last hebt hoe moeilijker om voor jezelf op te komen. Misschien wil je de relatie overeind houden, ben je afhankelijk of heb je gewoon behoefte aan een frisse blik op het probleem. Samen vinden we verschillende en nieuwe mogelijkheden.

 

Om efficiënt en op maat te kunnen werken combineer ik het beste uit mijn 25 jaar studie van en ervaring met conflict:

 

- Rechtsgeleerdheid (Katholieke Universiteit Nijmegen) en promotie tot dr. in de rechten (Universität Osnabrück)

- 2-jarige opleiding Applied Kinesiology & Coaching in Oldenburg (2006-2008)  

- Hbo-opleiding tot kindercoach (Civas, 2020) 

- Communicatie-, onderwijs- en gespreksvaardigheden (ESI)

- Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit (LIVP, 2020 en 2021)

- Gespreksleider Intervisie (Sdu, 2021)

- Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Leeuwarden (2022, 2023)

Weet jij voor welke waarden jij wilt pleiten?

"Bedankt Rosalie. Ik ben weer vol frisse moed aan het werk."

Welke ervaring en motivatie neem ik mee?

Tot mijn werkgevers en opdrachtgevers beho(o)r(d)en o.a. Universität Osnabrück (Duitsland), Rijksuniversiteit Groningen, SSR (Studiecentrum voor de Rechterlijke Macht), DAS, Sdu, Kluwer, diverse tijdschriften, Staatscourant online, Public Mission, Kijk op Oost-Nederland, Politiek Magazine, Uitgeverij Akasha, Kluwer, rechtsbijstand- en advocatenkantoren, E-Wise, PO-online, Gerechtshof Leeuwarden, Gemeente Eemsdelta en Amsterdam School of Real Estate (MRE).

Ik geef cursussen aan professionals, schrijf cursusmateriaal, wetenschappelijke artikelen en columns. Een groot deel van de tijd help ik anderen bij lastige situaties en oordeelsvorming. 

Mijn onderzoek, onderwijs en freelance werkzaamheden passen in UN Sustainable Development Goal 8 'Goede banen en Economische Groei'.   

 

bottom of page